keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Muistoja, osa 2

Nyt on tuulut aika osan kaksi muistoja sarjassa, jossa muistelen ja lisataan parhaita kappaleita. Tällä kertaa vuorossa on vuoden 2008 ja 2009. Ensimmäinen osa löytyy täältä.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/3/35/Russia_in_the_2008_Eurovision_Song_Contest.jpg
Edvin Marton, Dima Bilan ja Evgeni Plushenko
2008 Belgrad: Voitonhan tänä vuonna vei Venäjän Dima Bilan kappaleellaan Believe. Believe oli hyvä, muttei mikään maailmaa suurempi voittokappale. Sen sijaan Norjan Marian kappale Hold on be strong oli yksi suosikeistani tästä vuosikerrasta. Myös Islannin Eurobandin kappale This is my life kuuluu vuoden parhaimmistoon. Myös Armenian, Azerbaidzanin, Ukrainan ja Georgian kappaleet olivat loistavia. Nykyisin ehdottomasti vuoden parhaaksi kappaleeksi on noussut isäntämää Serbian Jelena Tomasevicin kappale Oro. Balkanballadit vaan niin vetoavat minuun.


2009 Moskova: Voitonhan Venäjältä kotiin vei Norjan Alexander Rybak kappaleellaan Fairyrale, joka onkin mielestäni vuoden paras kappale ja samalla yksi kaikkien aikojen viisuista. Toiseksi tulleen Johannan kappale Is it true? kuuluu myös suosikkeihini. Tuntuu, että tältä vuodelta on niin paljon hyviä kappaleita. Muutamia vielä mainitakseni: Kreikan Sakis Rouvaksen biisi This is our night on todella kova kappale, kuten on myös Viron Rändajad ja Turkin iki-ihana Hadisen Düm Tek Tek. Lisäksi maininnan arvoisia ovat Romania, Israel, Saksa, Albania, Suomi ja Iso-Britannia.


Seuraavassa osassa tulevat vuodet 2010 ja 2011. Niitä odotellessa voit kommentoida, mitkä kappaleet ovat vuosien 2008 ja 2009 kermaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti